середа, 24 березня 2021 14:22

Кличко лякає закриттям метро і наземного транспорту

Кличко лякає закриттям метро і наземного транспорту
Громадський транспорт Києва погрожують зупинити. Фото: пресслужба Київпастрансу

У Києві можливе припинення руху громадського транспорту.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко.

За його словами, транспорт курсує для киян, які обслуговують сферу життєзабезпечення міста. Інші містяни мусять обмежити користування транспортом.

"Натовпи в транспорті - це, я вважаю, безвідповідальність тих людей, які не дотримуються рекомендацій і нехтують правилами. Які вдають, що в нас ситуація нормальна і немає ніякого вірусу. Рішення не зупиняти громадський транспорт продиктоване необхідністю добиратися на роботу людям, які працюють на критично важливих підприємствах столиці", - наголосив Кличко.

Він закликав киян не ігнорувати правила карантину, адже це позначиться на роботі транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кидають каміння і готові розірвати водіїв: роботу маршруток можуть зупинити

"Якщо ситуація не поліпшиться, і міська влада, і уряд ухвалюватимуть рішення щодо зупинки громадського транспорту в столиці", - додав мер.

Він нагадав, що за правилами червоної зони, усі заклади, установи та підприємства некритичних сфер мають перевести співробітників на дистанційну роботу.

"Нам необхідно розірвати ланцюг захворюваності. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Якщо "ляже" медична система, хто рятуватиме здоров'я і життя киян?" – сказав Кличко.

Нагадаємо, Кабмін делегував повноваження місцевій владі червоних регіонів зупиняти роботу транспорту. З 22 березня влада міст може самостійно зупинити роботу автотранспорту та залізниць у регіонах червоної зони.

Наземний транспорт столиці курсує з наповненістю не більше 50% місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу.

Зараз ви читаєте новину «Кличко лякає закриттям метро і наземного транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі