четвер, 05 квітня 2012 11:30

Київським кіоскам дозволять торгувати лише газетами й квітами

Київським кіоскам дозволять торгувати лише газетами й квітами
Через кіоски зростає корумпованість влади. Фото: tsn.ua

5 квітня на сесії Київради буде розглядатися проект рішення, підготовлений депутатом Віталієм Гайдуком, який у разі його схвалення більшістю від депутатського корпусу поставить крапку в боротьбі місцевої влади з таким явищем як малі архітектурні форми (МАФ).

Як повідомили Kievpress в прес-службі політика, проектом рішення передбачається, що в кіосках можна буде торгувати лише пресою, квітами, батарейками, іграшками і сувенірами. Таким чином, пиво, чіпси та інші продукти можна буде придбати тільки в стаціонарних магазинах.

Правда, ці обмеження не поширюються на території ринків. Крім того, проект рішення передбачає можливість продажу харчових продуктів першої необхідності через кіоски на територіях, де недостатньо торговельних площ.

"Ми даємо можливість підприємцям вчасно переорієнтуватися і зробити свою торгівлю цивілізованою, - говорить автор проекту, депутат Київради Віталій Гайдук, - тому рішення вступає в силу з першого червня 2012 року. Більш того, дозволи, видані до того, будуть дійсні до закінчення терміну своєї дії".

Віталій Гайдук пояснює позицію великою кількістю скарг киян на процес зростання кількості кіосків у Києві,що став уже неконтрольованим.

Зараз ви читаєте новину «Київським кіоскам дозволять торгувати лише газетами й квітами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі