понеділок, 04 липня 2016 10:05

Кияни вимагають відмовитись від львівського сміття

Кияни вимагають відмовитись від львівського сміття

Жителі столиці скаржаться, що львівське сміття звозять на стихійне звалище поруч із містом. Хоча мали б утилізувати його на підприємстві "Енергія". Вантажівки з львівськими номерами стали частіше помічати жителі селищ Києво-Святошинського району.

Місцеві збираються блокувати проїзд десятків вантажівок, набитих сміттям. Звалище розташоване поблизу житлових будинків, наголосили вони.

"Звалище мале і через спеку та сморід просто нічим дихати. Для нього відведено лише 20 гектарів землі, а сюди везуть щодня по 20-30 "Камазів" сміття", - розповіла киянка Ольга Гаврилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячу людей зняли з потяга через невдалий жарт

Нагадаємо, минулої суботи через блокування фур у селі Крюківщина утворилася величезна пробка, а мешканці вимагають перевіряти вантажівки – у водіїв немає ніяких документів.

Частину сміття спалюють на "Енергії", проте іншу частину привозять на звалище. В адміністрації Києва запевнили, що спалювання сміття зі Львова на екологічну ситуацію в столиці не вплине. Однак кияни, які живуть поруч із заводом, також почали скаржитися на різкий запах, особливо в нічні години.

Зараз ви читаєте новину «Кияни вимагають відмовитись від львівського сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі