середа, 16 травня 2018 19:16

Киянам знову заборонять купувати алкоголь вночі

Киянам знову заборонять купувати алкоголь вночі
З початку червня столична влада вводить заборону на продаж спиртного у вечірній та нічний час Фото: uanews.org.ua

З початку червня столична влада вводить заборону на продаж спиртного у вечірній та нічний час. Заборона стосуватиметься практично усіх точок продажу: супермаркетів, заправок, тощо, повідомили в Київській міській адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський метрополітен підвищує ціни на проїзд

"У Києві це запрацює до 1 липня. Ми зареєстрували проект рішення і запропонували всім фракціям міськради підтримати його", - розповів депутат Дмитро Білоцерковець.

За його словами, незначний розмір наявних зараз штрафів не вирішує проблем.

"Зараз ми бачимо, що штраф буде тільки 1700 грн. Потрібно запускати механізм, коли є хоча якась відповідальність, її потрібно посилити. Єдина відповідальність, яка буде працювати, це якщо ДФС (Державна фіска́льна служба - Gazeta.ua) в регіонах буде анулювати ліцензії на продаж алкоголю. Вже можна буде штрафувати тих, хто не виконує рішення місцевих рад. Міськрада буде встановлювати обмеження на продаж алкоголю вночі в капітальних спорудах - великих мережах, супермаркетах", - зауважив нардеп.

Проблему продажу алкоголю в МАФах вдалося вирішити на 90%, додав Білоцерковець.

Столичний Хрещатик перекриють з 12 до 30 травня. Там монтуватимуть фан-зону до фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться 26 травня

Зараз ви читаєте новину «Киянам знову заборонять купувати алкоголь вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі