вівторок, 15 травня 2018 13:18

Київський метрополітен підвищує ціни на проїзд

Автор: Еспресо.TV
  Вартість проїзду в київському метро зросте до 6,5 грн
Вартість проїзду в київському метро зросте до 6,5 грн

Вартість проїзду в столичному метро зросте на 1,3-1,5 грн - до 6,3-6,5 грн.

Фінансові показники транспортних підприємств свідчать про необхідність зміни вартості проїзду, пише biz.liga.

"Для постійних пасажирів вартість поїздки в метро підвищиться на 1 гривню 30 копійок у проїзних і на 1 гривню 50 копійок при поповненні карти метро на 50 поїздок. Всі пільги для соціально вразливих категорій населення, а таких в метрополітені 23 - збережені", - сказав начальник КП Київський метрополітен Віктор Брагінський.

Він додав, що від зміни тарифу кошти будуть спрямовані на два основних напрямки: оплата енергоресурсів і наближення зарплати на підприємстві до середніх показників у столиці.

"Нам потрібно утримати висококваліфікованих працівників, які сьогодні масово їдуть на найпростішу роботу в Європу, де отримують 1000 євро щомісяця, або йдуть в приватні компанії. Є майже 300 вакансій, серед яких машиністи, електрики і слюсарі з ремонту ескалаторів. Тобто, фахівці, від яких залежить належна робота метрополітену", - сказав керівник підземки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники взяли 5,5 млн євро кредиту заради електронного квитка

На всесвітній конференції розробників Google проект оплати проїзду у столичному метро увійшов до п'ятірки найпрогресивніших.

Окрім київського метро, відзначили також системи оплати в підземках Ванкувера, Лондона, Чикаго, Сіднея і Портленда.

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен підвищує ціни на проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі