вівторок, 23 жовтня 2007 07:13

Киянам роздали 27 гектарів землі

На засідання Київради 18 жовтня депутати запросили до сесійної зали городян-набувачів земельних наділів. Сотня киян півдня простояла в черзі в коридорі.

— Я попрошу підводити до трибуни людей, — каже секретар Київради Олесь Довгий.

Перші 32 киянина вистояли в черзі до обіду. Депутати фракцій БЮТ і Блоку Кличка блокують трибуну.

— Ми досі не отримали більше 400 проектів рішень із минулого засідання Київради, хоча пройшло вже три тижні, — каже Наталія Новак, 52 роки, із фракції Блоку Кличка. — Сьогодні роздадуть 27 гектарів. Для цього спеціально запросили громадян. Більшість із них справді мають право на законні 10 соток. Але коли 1 жовтня роздавали дві тисячі гектарів, то жодного отримувача тут не було.

До зали заводять нових набувачів земельних ділянок. Більшість із них літні люди, прийшли з ціпками. Ніяковіють у дверях, розгублено зиркають на секретаря Довгого та депутатів.

— Наша сім"я не може приватизувати п"ять соток земельної ділянки вже 50 років, — жаліється Василь Казимко. — Питанням приватизації займалася ще моя мама. Померла, так і не дочекалася.

— Моя родина не може приватизувати дві сотки землі біля хати, щоби посадити сад чи бодай маленький городик, — перебиває у мікрофон якийсь чоловік років під сорок.

— А я увесь вік пропрацювала викладачем, але не можу досі приватизувати маленький клаптик землі. Я вас прошу: проголосуйте за мою земельку, — звертається до депутатів білява літня жінка.

"Бютівець" Сергій Подгорний пропонує розглядати кожну кадастрову справу окремо. Секретар на таку пропозицію не пристає. На знак протесту опозиція виходить із зали. Інші швидко голосують пакетом.

Після перерви в сесійній залі з"являється міський голова Леонід Черновецький, 56 років. Каже, що виділив мільйон гривень допомоги потерпілим від вибуху газу в Дніпропетровську.

— Це найбільша сума в порівнянні з іншими регіонами, — оглядає присутніх і виходить. У дверях повно киян.

Зараз ви читаєте новину «Киянам роздали 27 гектарів землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі