субота, 04 квітня 2015 20:43

Кияни, які вклали гроші у новобудову, просять захистити свої інвестиції

Кияни просять міністра внутрішніх справ Арсена Аваков і мера столиці Віталія Кличка захистити їх від проплачених політичних мітингів. Про це йдеться у зверненні, підписаному сотнями учасників мітингу, який відбувся сьогодні, 4 квітня, на Микільсько-Слобідській вулиці.

Так, біля будівельного об'єкта на вул. Микільсько-Слобідській пройшов мітинг, що зібрав близько 700 осіб. Це - жителі сусідніх будинків, які виступають за поліпшення інфраструктури мікрорайону, за нову набережну, а так само інвестори - покупці квартир і будівельники, пише "Українські новини".

 

Під час мітингу звучали аргументи на користь забудови, яка дозволить упорядкувати мікрорайон. Кияни, які прийшли, підтверджують той факт, що останнім часом людей провокують на масові акції проти забудовників, а потім там виявляються люди в камуфляжі і представники політичних партій, які влаштовують бійки, забуваючи про інтереси місцевих жителів.

Заступник президента Державної будівельної корпорації "Укрбуд" В'ячеслав Мармиш повідомив про те, що всі дозвільні документи на будівництво вже не раз надавали активістам, комісіям, депутатам, вони опубліковані на офіційному сайті об'єкта.

З його слів "Укрбуд" як "системний, надійний і відкритий до діалогу забудовник, якому нема чого приховувати, починає кампанію "Хороші Сусіди", яка полягатиме у відкритті громадських приймалень на кожному об'єкті для комунікації з киянами". Цю інформацію розміщено на офіційному сайті компанії.

У приймальнях можна буде ознайомитися з документами та отримати відповіді на всі питання. Також, мешканці сусідніх з об'єктами забудови будинків, зможуть викласти свої побажання з благоустрою. На мітингу звучали заклики до політиків від тих, хто будує об'єкт, не позбавляти їх роботи в нелегкі для України часи. Зі слів начальника будівельної бригади Сергія Фадєєва по всій Україні заморожують будівництва, люди залишаються без роботи, і тільки на київських об'єктах триває будівництво.

Мітингувальники наполягають на тому, що ті, хто вкладають у будівництво, мають бути захищені також, як і вкладники банків. А за зупинку будівництва відповідальність мають нести і місцеві органи влади, і держава. "Ми вклали гроші в квартири, що будуються, перевіряли документи, забудовника перевіряли всі інстанції, які тільки можна. І ми хочемо, щоб тут був порядок, а влада захистили нас, мешканців мікрорайону від свавілля. Чому ми маємо страждати через те, що комусь подобається валити паркани?! " - зазначив представник ініціативної групи інвесторів Роман Овсянник.

За підсумками мітингу учасники зібрали підписи під зверненням до міністра внутрішніх справ Арсену Авакову і меру Києва Віталію Кличку із закликом захистити добросовісних будівельників від провокаторів-погромників, об'єктивно розслідувати всі інциденти і забезпечити, в разі необхідності, охорону законних будівельних об'єктів.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Кияни, які вклали гроші у новобудову, просять захистити свої інвестиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі