пʼятниця, 08 лютого 2019 18:47

Хоча б 100 грн: у КМДА оцінили вартість парковки

Хоча б 100 грн: у КМДА оцінили вартість парковки
"Підвищити тарифи на паркування може уряд, а не місцева влада" - Дмитро Рахматуллін. ФОТО: Depositphotos

У столичній адміністрації вважають, що вартість години парковки в Києві занизька.

"Наприклад, в Естонії в центрі столиці вартість години парковки коштує 6 євро за годину, у Лондоні взагалі центр міста закритий. Ми, звичайно, не плануємо таких цін, але тариф однозначно потрібно піднімати приблизно до 100 грн", - заявив заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін в ефірі "Прямого".

За його словами, зараз у Києві близько 55 тисяч паркомісць та 3 зони оплати: 10 грн/год в першій, 7 грн/год у другій та 5 грн/год у третій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водієві "віддячили" за неправильну парковку

27 вересня 2018 року набув чинності новий закон про паркування. 1 лютого на столичні вулиці вийшли перші 10 інспекторів. На практиці він запрацює у квітні, тому що для евакуації неправильно припаркованого авто потрібна фото- та відеофіксація сертифікованим приладом. Таких співробітникам поки що не видали. У квітні інспекторів стане більше. Вони почнуть робити фотофіксацію порушень і виписувати штрафи. У травні будуть евакуювати авто.

Зараз ви читаєте новину «Хоча б 100 грн: у КМДА оцінили вартість парковки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі