пʼятниця, 18 листопада 2022 16:54

Головна ялинка в Києві буде, але є нюанси – подробиці від КМДА

Головна ялинка в Києві буде, але є нюанси – подробиці від КМДА
Чи ставити головну ялинку в Києві, будуть вирішувати після консультацій із Силами оборони. Фото: Сергій Старостенко для Gazeta.ua

Рішення про встановлення головної ялинки в Києві ухвалять після консультацій із Силами оборони.

А якщо її все ж встановлюватимуть, то лише за рахунок меценатів. Про це повідомила Київська міська державна адміністрація 18 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легко, смачно і за 10 хв. Три страви на Новий 2023 рік

Комісія Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію щодо недоречності встановлення новорічної ялинки в Києві в умовах воєнного стану. І рекомендувала профільним департаментам врахувати всі пропозиції щодо невикористання бюджетних коштів, дотримання заходів безпеки та заощадження електроенергії. Однак не підтримала петицію в частині пропозиції не встановлювати ялинку.

"У разі, якщо місто після консультацій із військовими ухвалить рішення про встановлення ялинки, бюджетні кошти на це не витрачатимуть. Меценати та соціально відповідальний бізнес звернулися до міста із пропозицією допомогти у встановленні та оформленні ялинки. У разі, якщо ялинку таки встановлюватимуть, місто разом із правоохоронцями подбає про заходи безпеки", – зазначають у КМДА.

У Києві з'явилися перші незадоволені планами Київської міської влади встановити на святкування Різдва і Нового року в Києві ялинку, а також провести захід.

Деякі кияни вважають такі плани ризикованими через війну в країні, а також недоречними на тлі того, що країна бореться з ворогом, сказано в петиціях, які вони розмістили на сайтах Київської міської ради та президента України.

Автори відзначають, що установка ялинок створить масове скупчення людей - до 100 тисяч осіб щодня. Під час повітряної тривоги таку кількість людей не зможуть вмістити сховища, що створить величезну небезпеку для людей, тому що можливі як банальна тиснява, так і цілеспрямований теракт з боку російських терористів.

Зараз ви читаєте новину «Головна ялинка в Києві буде, але є нюанси – подробиці від КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі