середа, 09 листопада 2022 01:30

"Недоречно": жителі Києва обурилися планам мерії поставити ялинку до Нового року

"Недоречно": жителі Києва обурилися планам мерії поставити ялинку до Нового року
Автори петицій вважають установку ялинки в Києві небезпечною і недоречною. Фото: youtube.com

У Києві з'явилися перші незадоволені планами Київської міської влади встановити на святкування Різдва і Нового року в Києві ялинку, а також провести захід.

Деякі кияни вважають такі плани ризикованими через війну в країні, а також недоречними на тлі того, що країна бореться з ворогом, сказано в петиціях, які вони розмістили на сайтах Київської міської ради та президента України.

Автори відзначають, що установка ялинок створить масове скупчення людей - до 100 тисяч осіб щодня. Під час повітряної тривоги така кількість людей не зможуть вмістити всіх бажаючих, що створить величезну небезпеку для людей, тому що можливі як банальна тиснява, так і цілеспрямований теракт з боку російських терористів.

"Навіть у разі офіційної відсутності урочистих подій, приїхати "подивитися" буде не менша кількість населення, що зазначена вище" - сказано в тексті однієї з петицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко сказав, чи готується Київ до евакуації

Крім того, вказується в петиції, новорічні прикраси збільшать міські витрати енергії на 5-7%, що небезпечно для енергосистеми.

У петиції на сайті Києва наголошується, що установка ялинки - це великі витрати, які доречніше було витратити на допомогу ЗСУ або переселенцям. Також доречніше було б взагалі перенести всі святкування. На думку автора, який зібрав вже понад дві тисячі підписів, головне свято, яке чекають всі українці - це День Перемоги.

Раніше київська влада висловила намір все ж встановити на головній площі країни ялинку до Нового року.

Мер Києва Віталій Кличко тим часом розповів, що в Києві не виключається сценарій повного блекауту - коли в місті не буде електроенергії, тепла, води та зв'язку. Тому киянам варто підготувати запаси і подумати про те, щоб тимчасово перебратися за межі столиці.

Зараз ви читаєте новину «"Недоречно": жителі Києва обурилися планам мерії поставити ялинку до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі