Українці традиційно зустрічають Новий рік за святковим столом, за яким збираються друзі та родичі.
У важкі періоди підтримка близьких особливо важлива. Та й якщо є можливість потішити рідних смачними стравами, чому б це не зробити. Gazeta.ua зібрала прості страви на Новий 2023 рік, які не лише стануть окрасою свята, а й приготувати їх можна швидко й легко.
Роли з огірка
Інгредієнти:
1 довгий огірок;
2 яйця;
1 пачка крабових паличок;
2 плавлені сирки;
майонез, сіль та перець за смаком.
Приготування:
Яйця відварити, потім натерти на дрбній тертушці разом з крабовими паличками і сирками. Посолити, поперчити та приправити майонезом за смаком. Огірки розрізати на тонкі слайси. Начинку загорнути на слайс огірка, викласти на тарілку. Зверху можна прикрасити крапелькою майонезу. Найкраще готувати цю закуску на Новий рік перед самим початком святкування, тому що огірок швидко стає надто м'яким.
Тарталетки з курячим філе
Інгредієнти:
1 копчене куряче філе;
100 г твердого сиру;
половина болгарського перцю;
2 столові ложки кукурудзи;
1 упаковання тарталеток;
сіль, перець, майонез за смаком.
Приготування:
Всі інгредієнти потрібно мілко нарізати, перемішати. Тоді додати майонезу, посолити і поперчити. На тарталетки викласти отриманий салат. Можна прикрасити за бажанням. Щоб тарталетки стали м'якшими, вони повинні трішки постояти. Тому їх варто приготувати заздалегідь.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять продуктів, які не можна розігрівати
Тарталетки з копченою ковбасою
Інгредієнти:
1-2 маринованих огірки;
1 плавлений сирок;
маслини;
копчена ковбаса;
1 упаковання тарталеток;
зелена цибуля, кріп;
сіль, перець, майонез за смаком.
Приготування:
Натерти на дрібній тертушці плавлений сирок та огірок. Додати дрібнопорізаний кріп. Змішати все з майонезом. Посолити і поперчити за смаком. Начинити тарталетки. Прикрасити по краях кружальцями копченої ковбаси. Зверху не забудьте посипати дрібнонарізаною зеленою цибулею.
Корисні бутерброди дадуть достатньо енергії без шкоди для фігури. Для їх приготування знадобиться мінімум часу і продуктів. Про них пише тренер Аніта Луценко.
Коментарі