середа, 31 липня 2024 15:17

Чи можуть росіяни знищити Київську ГЕС: в "Укргідроенерго" пояснили

Чи можуть росіяни знищити Київську ГЕС: в "Укргідроенерго" пояснили
Окупанти не зможуть затопити Київ. Фото: uhe.gov.ua

Заяви росіян про загрозу підриву Київської ГЕС є маніпуляціями.

Окупантам не вдасться повторити трагедію, як на Каховській ГЕС. Про це сказав гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в інтерв'ю Liga.net.

"Це маніпулятивні прийоми Росії. Спочатку звинуватити когось у підриві, а потім підірвати. Щоб повторити цей сценарій у Каневі чи Києві, про які говорять росіяни, треба захопити ці станції, мати час і можливість завезти вибухівку. Такої можливості, завдяки Збройним силам України, зараз в окупантів, на щастя, немає. Всі ці заяви Росії - виключно для того, щоб сіяти хаос і паніку в Україні", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укргідроенерго сказали, що станеться у разі підриву Київської ГЕС

Ракетним ударом неможливо знищити Київську ГЕС. Якщо прорив усе ж і станеться, то вода максимум вона може дійти до перших поверхів.

"Але хочу нагадати, що у нас люди побудували будинки у заплавних територіях, тобто в тих районах, які можуть бути затоплені навіть у періоди звичайних повеней та водопілля. Часто люди будують житло, нехтуючи нормами щодо будівництва у прибережних зонах. Логічно, що вони - під загрозою підтоплення. Зона підтоплення - це територія понад 100 метрів від річки. Люди ж часто будуються за 10-15 метрів", - зазначив Сирота.

Обстріл лише може призвести до виведення ГЕС з експлуатації.

Нещодавно представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Україна начебто має намір зруйнувати дамби Київської ГЕС та Канівського водосховища.

За її словами, Україна планує це зробити, щоб "знову вигадати історію" для міжнародної спільноти, звинувативши Росію у воєнних злочинах і попросити Захід про нову військову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Чи можуть росіяни знищити Київську ГЕС: в "Укргідроенерго" пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі