четвер, 27 жовтня 2016 12:44

Вибираємо котел для нового дому

Вибираємо котел для нового дому
Фото: YouTube

У приватних будинках застосовують чотири типи котлів, які можна використовувати виключно для опалення, або також для підігріву води. Це котли на твердому паливі, на рідкому паливі, газові та електричні.

Про особливості різного роду котлів розповідає se.pl.

Підбираючи той чи інший вид котла варто звертати увагу на можливості складати великий запас палива, на якому працює техніка. Для зберігання газу чи масел, мусимо мати спеціальні збірники і пам'ятати про правила безпеки. Природний газ не вимагає запасів вдома, але не кожен має до нього доступ. Варто звертати увагу на габарити, параметри роботи та тепловіддачу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжкова полиця над калорифером збереже тепло

Паливні котли, як правило, продаються з автоматичними збірниками та подавачами. Подавачі бувають пневматичні і гвинтові. Можуть подавати тепло на сотні метрів та у приміщення, які розмішені окремо. Для енергоощадного дому вистачить невеликого котла з потужністю у кілька Ват.

Більшість котлів для домашніх потреб продаються однофункціональними - тільки для опалення дому. Однак, якщо ми бажаємо також подбати про підігрів води, мусимо докупити додаткове обладнання для цього. Відповідно, тоді потужність котла має бути дещо вищою. Двофункціональні печі мають запалюватись автоматично. Слід також враховувати, що влітку, коли котел служить тільки для підігріву води, не будемо його щоразу переробляти. Тому слід мати на котлі автоматичний перемикач, який регулює рівень тепла та режим роботи.

Зараз ви читаєте новину «Вибираємо котел для нового дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі