понеділок, 04 березня 2024 10:27

Що не можна ставити на холодильник: перелік

Що не можна ставити на холодильник: перелік
Назвали речі, які не можна зберігати на холодильнику Фото: pinterest

Звичка зберігати деякі речі на холодильнику може спричинити появу проблем.

Коли кухня має малу площу, то є багато креативних рішень для зберігання кухонного начиння. Але одне місце, яке слід переглянути для зберігання – це верхня частина вашого холодильника, пише marthastewart.

Подумайте двічі, перш ніж зберігати там хліб чи ставити електрону техніку.

Продукти

Може бути зручно ставити різні види їжі на холодильник, коли у вас не залишається місця в коморі чи на стільницях, проте це зовсім не найкращий варіант. Річ у тому, що двигун вашого холодильника виділяє тепло, і це може вплинути на якість та безпеку ваших продуктів.

Тож для того, аби зберегти вашу їжу свіжою, вам краще знайти інше місце для її зберігання, ніж верхня поверхня холодильника.

Зберігати і хліб, і інші хлібобулочні вироби може здатися зручним, але насправді тепло, що виділяє холодильник, призведе до того, що цей продукт буде швидше псуватися. На холодильнику він набагато швидше почерствішає. Також у такому місці до вашого хліба набагато простіше дістатися шкідникам, якщо вони є у вашому домі.

Вино

Ви вже точно знаєте, що вино найкраще збірегати у прохолодному місці для того, щоб його смак і якість залишилися на високому рівні. І якщо ви будете використовувати неправильні температури, це може призвести до псування продукту. Верхня частина холодильника, безумовно, не підходить для цієї цілі.

Ліки

Ліки можуть дуже легко зіпсуватися, якщо зберігати їх на холодильнику. Ідеальне середовище для зберігання медикаментів – це сухе та прохолодне місце, а верхня частина холодильника не може забезпечити таке середовище.

Рослини

Рослини можуть любити тепло протягом якогось короткого періоду, проте якщо вони будуть стояти на спеці, це буде частіше висушувати ґрунт. У такому місці ви можете забути про їхній регулярний полив.

А ще проблема може виникнути під час поливання рослини. Якщо волога хоча б іноді буде потрапляти поза горщик – чи розливаючись під час підливу, чи витікаючи знизу горщика після цього – це погано позначиться на холодильнику.

Мікрохвильова піч та інша електроніка

Якщо між двома побутовими приладами не буде ніякого проміжку, мікрохвильовка може зламатися.

Також інші електронні прилади не варто залишати там, адже вібрація від компресора холодильника може призвести із часом до пошкодження деяких їхніх делікатних компонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого крейду класти у холодильник: цей трюк знають одиниці

На холодильник не варто ставити нічого важкого. В ідеалі вага речей, які можна вмістити на цю поверхню, не повинна перевищувати 5 кг. Якщо ж туди поставити важку побутову техніку, то це буде шкідливо не лише через велику вагу, а й через електромагнітні випромінювання від обох приладів, які можуть перехресно нашкодити один одному.

Великогабаритні предмети заважають нормальному відведенню тепла від холодильника.

Хто вірив поширеній думці, що гарячу чи теплу їжу не можна ставити в холодильник, тепер будуть робити інакше. Експерти розвіяли міф, що теплі страви спочатку мають охолонути, а вже потім зберігати у холодильній камері.

Чим швидше ви поставите залишки страви до холодильника, тим це краще для продовження терміну зберігання їжі.

Зараз ви читаєте новину «Що не можна ставити на холодильник: перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі