четвер, 25 січня 2024 00:45

Очистити витяжку від жиру й пилу допоможуть підручні засоби: добірка важливих порад

Очистити витяжку від жиру й пилу допоможуть підручні засоби: добірка важливих порад
Пропонуємо вам добірку порад, як почистити витяжку в домашніх умовах. Фото: розміщено на сайті moyo.ua

Кухонну витяжку вдасться якісно очистити від забруднень лише в розібраному стані.

Тільки так можна видалити з неї кіптяву й жир, передає Gazeta.ua.

Перш ніж розбирати витяжку, переконайтеся, що вона вимкнена від мережі. Потім зніміть решітку, яка затуляє повітряні фільтри.

Регулярне поверхневе прибирання витяжці радять робити один раз на чотири тижні, а генеральне - раз на квартал. Під час генерального прибирання також можна демонтувати й трубу.

У якій послідовності очищують витяжку і збирають її назад

Спочатку відмивають сітку й фільтри, а потім всі внутрішні й зовнішні поверхні, до яких є доступ. Всі деталі спочатку висушують, потім встановлюють на місце й лише після цього знову під'єднують техніку до мережі.

Як швидко видалити жир на сітці

У цьому допоможуть звичайні підручні засоби: сода, лимонна кислота, господарське мило, мильний розчин або оцет.

1. Мильний розчин

Його готують на основі господарського мила або мийного засобу для посуду. Зазвичай застосовують розчин, приготовлений з мийного з водою в пропорції один до чотирьох. Сітку замочують в гарячому мильному розчині. Після цього деталі обов'язково обдають окропом. Потім застосовують губку з мийним засобом, якою труть сітку. Опісля решітку промивають водою, висушують і збирають.

2. Сода

Знадобиться велика місткість (виварка), куди можна буде помістити забруднені деталі повністю. Роблять содовий розчин, щоб рідина пінилася, а в цей час всі деталі вже "виварюються". Кип'ятити варто близько 30 хв. Після цього промивають водою.

3. Господарське мило

Сітку добре натирають розм'якшеним милом і залишають відмокати в гарячій воді. Відчистити мильні залишки, які не розчинилися, можна твердою щіткою. Разом з ними відійдуть і частки забруднень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися жирних плям на одязі - п'ять простих і надійних засобів

4. Оцет

Для очищення витяжки потрібно використовувати нерозбавлену оцтову кислоту, дотримуючись правил безпеки. Усі знімні деталі поливають оцтом, витримують кілька хвилин, а потім споліскують. Обов'язково потрібно ретельно змити залишки кислоти.

5. Лимонна кислота або сік лимона

Кислоти чудово розчиняють жир. Використовуються за тим же принципом, що й оцет. Знадобиться концентрований розчин або нерозбавлений сік. Засоби наносять, витримують, змивають водою. Якщо забруднення сильні, то очищення краще повторити кілька разів.

Як очистити "ковпак" витяжки

Очищення зовнішніх поверхонь не менш важливе за очищення внутрішніх. На ковпак осідають дрібні частки жиру, які покриваються пилом і прилипають. Під час очищення зовнішньої поверхні витяжки металеві абразивні щітки не використовують, оскільки вони можуть сильно подряпати поверхню.

Найпростіше видалити весь жир, поливши ковпак мийним засобом для посуду й трохи почекати, а потім стерти розчин разом з брудом губкою.

Також можна скористатися соком лимона, тільки змішувати його з водою не потрібно: розведення знизить концентрацію кислоти й результату не буде.

Під час вибору столового приладдя покупці зазвичай віддають перевагу ложкам і виделкам з неіржавної сталі через їхню практичність. Вони не чорніють із часом і не зазнають корозії. Важливий крок в догляді за ложками й виделками з неіржавної сталі - очищення. Потрібно врахувати, що на них швидко накопичується наліт, який важко вивести звичайним миттям.

Як почистити ложки та вилки з нержавної сталі - читайте за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Очистити витяжку від жиру й пилу допоможуть підручні засоби: добірка важливих порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі