четвер, 18 січня 2024 03:46

Як почистити ложки й виделки з неіржавної сталі: ефективний метод

Як почистити ложки й виделки з неіржавної сталі: ефективний метод
Очистити ложки та виделки з нержавілої сталі допоможе кип'ятіння. Фото: rozetka.com.ua

Під час вибору столового приладдя покупці зазвичай віддають перевагу ложкам і виделкам з неіржавної сталі через їхню практичність. Вони не чорніють із часом і не зазнають корозії.

Важливий крок в догляді за ложками й виделками з неіржавної сталі – очищення. Потрібно врахувати, що на них швидко накопичується наліт, який важко вивести звичайним миттям, передає Gazeta.ua.

Деякі господині використовують для очищення харчову соду. Але такий метод є доволі клопітким. Хитрість, яка значно спростить процес очищення, – кип'ятіння. Так ви зможете позбутися навіть застарілих плям від кави чи чаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що особливого приготувати на День Незалежності: три цікавих рецепти

Як "варити" ложки й виделки:

1. Налийте в каструлю 2 л води. Засипте до рідини дві столові ложки соди й стільки ж солі.

2. Доведіть воду до кипіння, покладіть туди все столове приладдя, яке потрібно очистити, і кип'ятіть 20-30 хв.

3. Після цього всі ложки й виделки промийте під проточною водою.

4. Якщо наліт все ще залишається, прокип'ятіть ще раз.

Якщо плануєте оновити підлогове покриття на кухні, придивіться до ламінату. Цей матеріал вартий уваги. Він стійкий до ударів, подряпин, витирання та перепадів температури, розповів продавець-консультант із Черкас Олег Стогній.

Ламінат буває різних видів. За дизайном імітує породи дерев, граніт, мармур чи плитку. Сучасні матеріали майже не бояться води, бо покриті речовинами з воском. Але ламінат може розбухнути, якщо вода потрапила у стики. Щоб уникнути цього, їх заповнюють герметиком.

Зараз ви читаєте новину «Як почистити ложки й виделки з неіржавної сталі: ефективний метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі