четвер, 14 квітня 2022 00:40

На кухню стелять ламінат 32-го класу

Автор: WWW.TOOLBOX-SITE.COM
  Планки ламіната треба з’єднувати так званими замками. Склеювання — менш надійний варіант, бо через стики просочиться вода. Це порушить цілісність покриття
Планки ламіната треба з’єднувати так званими замками. Склеювання — менш надійний варіант, бо через стики просочиться вода. Це порушить цілісність покриття

— Планував замінити лінолеум на кухні плиткою. Та хвилювався, що буде холодна, чи діти послизнуться, — каже 36-річний Валерій ГОРДИЙ із міста Золотоноші на Черкащині. — Тому купив ламінат.

— Цей матеріал вартий уваги. Він стійкий до ударів, подряпин, витирання та перепадів температури, — говорить Олег Стогній, 42 роки, продавець-консультант із Черкас.

Ламінат — популярний матеріал, буває різних видів. За дизайном імітує породи дерев, граніт, мармур чи плитку.

— Щоб не було звуків від кроків по ламінату, під час укладання застеліть підкладку. Це може бути пробковий матеріал або пінополістирол. Він згладить нерівності й поглинатиме шум.

Сучасні матеріали майже не бояться води, бо покриті речовинами з воском. Але ламінат може розбухнути, якщо вода потрапила у стики. Щоб уникнути цього, їх заповнюють герметиком.

— Раджу на кухню класти ламінат 32-го і 33-го класу. Коштує від 300 гривень за квадратний метр. Матеріал не боїться удару ножа чи розбитого посуду. На покритті не залишаються сліди від соку, кави чи жиру.

Ламінат варто брати із запасом не менш як 10 відсотків. Під час покупки просіть показати гігієнічний сертифікат. Там має бути вказано, де покриття можна стелити. Це роблять за двома технологіями — планки склеюють або з'єднують за допомогою так званих замків. Останній варіант популярніший. Ламінат можна класти на дерев'яну підлогу чи плитку. Починати слід від вікна, рухатися з викладкою поперек приміщення чи по діа­гоналі.

— Найскладнішим вважають діагональне укладання. Його краще доручити професіоналам. Якщо взялися самі, то стеліть за напрямком світла з вікна. Можна підлогу робочої зони кухні викласти плиткою, а решту ламінатом. Плитку краще вибирати із шорсткою поверхнею, щоб убезпечитися від падіння. Для невеликої кухні комбінована підлога не підходить. Це візуально зробить її ще меншою.

Радить біля мийки покласти прогумований килимок. А під ніжки тумбочок, столу та холодильника — повстяні накладки.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «На кухню стелять ламінат 32-го класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі