понеділок, 22 березня 2021 17:42

Несподівані тенденції моди: як вибрати колір стін
6

Поради дизайнерів як вибрати колір стін
Фото: designchat.com
Поради дизайнерів як вибрати колір стін
Поради дизайнерів як вибрати колір стін
Поради дизайнерів як вибрати колір стін
Поради дизайнерів як вибрати колір стін

За законами колористики використовувати більше трьох кольорів в інтер'єрі небажано. Але тільки в тому разі, якщо ви не вмієте грамотно це робити. Насправді не існує ніяких заборон в плані поєднання кольорів. Хороший дизайнер здатен поєднати навіть червоний з рожевим так, що це буде виглядати дуже "смачно".

Вдалим рішенням буде взяти за основу один базовий колір, додати до нього 1–2, які доповнюють, й один акцентний. Пам'ятайте, що деревина й інші матеріали також уважаються як окремі кольори. Наприклад, якщо ви обрали для стін білий колір і доповнили його деревом на підлозі, у вас є ідеальний фон. Меблі та текстиль у такому випадку можуть бути або у відтінках бежевого та сірого.

Під час вибору кольору для стін передусім варто звернути увагу на освітлення кімнати. Для темних приміщень краще використовувати світлі відтінки теплих кольорів, наближених до жовтого й помаранчевого. Це дасть змогу зробити кімнату світлішою та затишнішою. Для світлих кімнат можна використовувати майже всі кольори, але варто уникати насичених теплих: жовтого, помаранчевого, червоного. Ці кольори будуть робити кімнату "спекотнішою".

Світлі відтінки створюють відчуття більшого простору, а темні, навпаки, візуально зменшують приміщення, але дають змогу зробити його більш затишним і камерним. Якщо обираєте для стін темний колір, необхідно використати його й для стелі. Такий прийом дасть змогу досягти максимальної цілісності інтер'єру та створить цікавий ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибрати і не пожалкувати: показали хороші шпалери у спальню

Чим яскравіший колір, то менше його має бути використано. Червоний стимулює кровообіг і збуджує відчуття. Жовтій тонізує та створює позитивний настрій. Блакитний заспокоює та допомагає концентруватися. Зелений розслабляє. Тому для спальні краще вибрати відтінки блакитного або зеленого. Для кухні підхожими будуть червоний, помаранчевий, жовтий і зелений. У кабінеті доречними будуть синій, блакитний або зелений.

За допомогою кольору також можна візуально змінювати геометрію приміщення. У вузькому довгому приміщенні дальня стіна виглядатиме ближчою, якщо пофарбувати її в яскравий колір.

Зазвичай стіни до фарбування підготовляють ідеально рівними, але використання фактури також можливе. Варто лише враховувати, що активна фактура на стінах робитиме обраний колір трохи темнішим.

Найкращим варіантом є матове фарбування. Глянцева фарба на стінах виглядатиме незатишно, тому не слід використовувати її для житлових приміщень.

Інтер'єр кухні повинен максимально підкреслювати її практичність, багатофункціональність і комфорт. У цьому допомагає дизайн у сірих відтінках через багатогранність та нейтральність.

Колір заспокоює, не тисне на підсвідомість. Зараз він вважається ультрамодним, тому підходить для будь-яких стильових рішень.

Зараз ви читаєте новину «Несподівані тенденції моди: як вибрати колір стін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі