вівторок, 09 травня 2023 04:00

Як назавжди позбутися цвілі та грибка в будинку: перевірені методи

Як назавжди позбутися цвілі та грибка в будинку: перевірені методи
Від цвіллі в будинку потрібно позбавлятися якнайшвидше. Фото: focus.ua

Грибок і цвіль може стати справжньою проблемою в будинку. Вони вкрай небезпечні для здоров'я.

Тому позбутися від цвілі потрібно відразу, які тільки вона з'явиться. Кілька дієвих способів це зробити зібрала Gazeta.ua.

Одними з найдієвіших є підручні засоби. Можна, наприклад, воду змішати з хлоркою або хлорним відбілювачем. Цим розчином ретельно обробіть уражену цвіллю поверхню. Від грибка й цвілі не залишиться і сліду.

Для виготовлення розчину на десять літрів води потрібно додати літр відбілювача. Пам'ятайте, що з хлоркою слід працювати в захисних рукавичках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно організувати освітлення у квартирі?

Варто також розуміти, чому в будинку з'являються цвіль та грибок. Часто вони появляються з вентиляційної або опалювальної систем. Вони можуть неправильно функціонувати або підтікати.

Цвіль або грибок може також з'явитися у важкодоступних місцях, де недостатня циркуляція повітря. Наприклад, за меблями. Тому перед тим, як видаляти цвіль та грибок, потрібно усунути причини їх появи.

Щоб цвіль зі стін зникла назавжди, найкраще підійде лимонна кислота. Слід розвести лимонну кислоту у воді в пропорції одна столова ложка кислоти на склянку води. Цим розчином за допомогою розпилювача потрібно окропити плями цвілі і залишити на 30 хвилин, після чого ретельно протерти губкою.

Можна також видалити сліди цвілі мідним купоросом. Його розчиняють у воді з розрахунку 100 грамів купоросу на 10 літрів води. Розчин наносять щіткою або ганчіркою на поверхню із цвіллю та сусідні зони, потім протирають поверхню.

Неприємні запахи бувають різними. Їхні джерела неоднакові, тому справляються з ними також різними методами. Окрім регулярного провітрювання є ще багато дієвих способів зробити повітря у помешканні свіжим.

Килим ‒ елемент інтер'єру, який чи не найбільше брудниться у помешканні. Брудна підлогу та інші поверхні відчистити від пилу й бруду значно легше, ніж килим. Навіть пилососом привести килим до ідеального стану майже неможливо. Але є кілька способів, які суттєво полегшують цю роботу.

Зараз ви читаєте новину «Як назавжди позбутися цвілі та грибка в будинку: перевірені методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі