середа, 30 грудня 2020 10:05

Ідеальна підлога: показали покриття для стримання вологи та шуму
7

Коркова підлога стримує вологу та шум
Фото: 5dom.com.ua
Коркова підлога стримує вологу та шум
Коркова підлога стримує вологу та шум
Коркова підлога стримує вологу та шум
Коркова підлога стримує вологу та шум

Для квартири ідеально підходить пробкова підлога. Вона стримує вологу після затоплення моєї квартири. Це покриття має гарну гідро- та звукоізоляцію тому підходить у кожну кімнату. Завдяки повній екологічності підійде для алергіків. Тому поглинає шум, плач або сміх, брязкіт посуду і роботу пральної машини.

Його роблять з коркового дуба, якому більше 25 років. При цьому не спилюють, а тільки знімають кору. Потім її подрібнюють, нагрівають і пресують під високим тиском. Листи розрізають на блоки необхідного розміру.

Про це розповідає Вадим Селезньов, будівельник із Хмельницького.

"Кора цього дуба на відміну від деревини має пористу, губчату структуру. Під мікроскопом видно, що в одному кубічному сантиметрі є 40 млн комірок, схожих на об'ємні бджолині стільники. Кожна комірка має 14 граней, а порожнеча всередині заповнена повітрям. Така будова робить пробку самим теплим і міцним матеріалом. Він не пропускає холод, що йде від нижніх шарів підлоги", - пояснює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лінолеум почали робити із просоченої в олії мішковини

В залежності від типу монтажу, пробкова підлога буває клейова і замкова, яка вкладається за принципом ламінату. Вона може розаровуватися від вологи. Краще показав себе перший вид завдяки водонепроникності. Рулонне пробкове покриття клеять на каучуковий клей, щоб не було стиків. Порізані плити іноді продаються з уже нанесеним липким шаром, тому достатньо просто зняти захисну плівку.

По корковій підлозі приємно ходити босоніж. Вона тепла, не слизька, м'яко пружинить під ногами й цим знижує навантаження на хребет. Виробники дають гарантію на 15 років.

Вона має схильність до механічного стирання, проколів і подряпин від підборів, чи кігтів домашніх тварин. Для захисту від цього підлогу покривають лаком, але це погіршує екологічність.

Ліжко-подіум підійде до будь-якого інтер'єру. Він може бути взагалі поліфункціональним і поєднувати в собі одночасно ліжко, книжкові полиці і приліжковий столик.

У мінімалістській спальні гарно виглядає на низькому подіумі, а у кантрі - з грубо обробленого дерева. У них для зручності роблять місткі висувні ящики. У цих непримітних для стороннього ока сховищах можна розмістити не тільки постільну білизну, але і багато інших речей, яким у кімнаті не знайшлося місця.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальна підлога: показали покриття для стримання вологи та шуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі