вівторок, 08 червня 2021 17:05

Дизайнери визначили п'ять характерних рис затишної кухні
15

Інтер’єр кухні 2021: стиль шале додає затишку і комфорту
Фото: design-homes.ru
Інтер’єр кухні 2021: стиль шале додає затишку і комфорту
Інтер’єр кухні 2021: стиль шале додає затишку і комфорту
Інтер’єр кухні 2021: стиль шале додає затишку і комфорту
Інтер’єр кухні 2021: стиль шале додає затишку і комфорту

Кухні у стилі шале завжди затишні та в коричневих тонах. Вони нагадують дерев'яні будиночки в горах. Головною складовою інтер'єру кухні в стилі шале є гарнітур. Від вибору меблів залежить сприйняття кімнати, функціональність, естетичність. Тема дерева простежується і в цьому випадку - часто шафи роблять в тон стін з такій самій або схожій деревини.

Цей стиль можна дізнатися по характерних рисах:

1. Основну роль в обробці грає дерево і камінь: їх природне поєднання дозволяє досягти неповторного гірського чарівності.

2. Риси альпійських будинків дуже прості: прямі лінії, строгі форми, витримані кути, симетрія.

3. Атмосфера затишку досягається за рахунок відмови від нарочито нових і розкішних речей. Внутрішнє оформлення максимально просте, у багатьох речей є історія і характер.

4. Стиль шале досить грубий - одних це приваблює, інших - відштовхує. Фактура обпаленої деревини, великого каменю, цегли, балки, шкури тварин - відмінні риси інтер'єру.

5. Оздоблення стелі кухні передбачає обов'язкову наявність масивних балок: вони можуть розташовуватися поверх дерев'яного або звичайного оштукатуреного, пофарбованого підстави.

Якщо стелі низькі до 3 метрів - рекомендується стелю робити світлим, так кухня буде здаватися більше.

Інтер'єр кухні в стилі шале обмежує вибір підлогових покриттів. Це може бути або з дощок, або з кахлю або керамограніта темного. Для підвищення практичності кухні можна використовувати імітацію. Наприклад, ламінат або паркетну дошку.

Так як часто шале проектується за принципом open space, при цьому їдальня зона виноситься в вітальню, на самій кухні роблять барну стійку або острів.

Меблі не обов'язково повинні бути дерев'яними або монохромними. Гарнітур може бути і кольоровим, але обов'язково темний і матовим. Тому дуже світлі або яскраві відтінки недоречні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейки в інтер'єрі: дизайнери дали корисні підказки

Для кухні підійдуть функціональні аксесуари: наприклад, посуд на відкритих полицях або гачках, банки зі спеціями, пляшки вина в барном шафі. Також в якості декору часто використовують природні елементи: тільки подивіться на цей світильник і свічник з гілок!

Кухня з чорним холодильником виглядає стильною. Видно, що її власники відкриті до експериментів. За допомогою цього кольору можна створити по-справжньому шикарну обстановку.

Грамотне використання чорного в інтер'єрі буде говорити про те, що його господареві властиве почуття стилю, витончений смак, прагнення до індивідуальності, а в деяких випадках і до респектабельності.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери визначили п'ять характерних рис затишної кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі