неділя, 24 березня 2024 11:00

Як легко помити вікна весною - корисні поради

Як легко помити вікна весною - корисні поради
Миття вікон ‒ обов'язковий весняний ритуал. Фото: perfect-okna.com.ua

Один з неодмінних атрибутів весни - генеральне прибирання. Без ретельного миття вікон тут не обійтись.

Зробити це після зими не так просто. Потрібні певні вміння та засоби. Корисні поради - як легко вимити вікна весною - підготувала Gazeta.ua.

Важливо пам'ятати: якщо вимити вікна зарано, то невдовзі доведеться робити це знову. Тому перед тим, як приступити до цього ритуалу, слід добре оцінити погоду та зважити на ймовірність весняної негоди.

Вважають, що найсприятливішим періодом для миття вікон є друга половина квітня. На дахах тоді вже точно не буде снігу, який тане й знову забруднює скло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без плям і жовтизни: як зробити міжкімнатні двері чистими

Щоб помити вікна швидко й легко, потрібен засіб для миття скла і дві серветки з мікрофібри. Одну слід змочити у розчині й нею зняти верхній шар бруду. А другою - витерти вікна насухо разом з цим засобом.

Якщо мешкаєте на верхніх поверхах або на вікнах є решітки, проблемою може стати миття їх з вулиці. Однак, нині легко знайти магнітні губки для миття вікон зовні. Скористатися можна й спеціальною губкою із довгою ручкою.

Але не забувайте, що починати мити вікна краще зсередини, тоді добре буде видно зовнішні забруднення.

Фахівці також звертають увагу, що є засоби, якими мити вікна категорично не рекомендується. Не слід для миття скла використовувати спирт, соду, розчинники, засоби з абразивами, бензином та кислотою.

Великі штори прикрашають помешкання й створюють затишок, якщо вони гарно випрані й висять на вікнах ідеально гладким полотном.

Але випрасувати їх дуже важко. Втім, є перевірений лайфхак, що допоможе зробити, аби на шторах не було жодної складки, пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як легко помити вікна весною - корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі