вівторок, 10 вересня 2013 11:42

Золотий медальйон виявили під Храмовою Горою

Біля підніжжя Храмової Гори ізраїльські археологи виявили кілька цінних предметів, у тому числі 36 золотих монет, золоті та срібні прикраси, а також 10-сантиметровий золотий медальйон із зображенням менори (семисвічника), шофара (музичного інструмента з рогу) і сувою Тори.

Золоті прикраси були знайдені на місці зруйнованої громадської будівлі візантійського періоду, яка була розташована менш ніж за 50 м від південної стіни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Західній Галілеї знайдено унікальне неолітичне поселення

Знахідка датується початком 7 ст. н.е. На думку керівника розкопок Ейлата Мацара, предмети, швидше за все, були залишені під час облоги Єрусалиму перськими військами в 614 році.

Найцікавіша знахідка - золотий медальйон. Він, ймовірно, слугував прикрасою сувою Тори. Якщо це дійсно так, то це буде найдавніший подібний предмет. Його виявили в невеликій виїмці в підлозі разом з меншим за розміром іншим золотим медальйоном, двома підвісками, золотою спіраллю й срібною пряжкою.



Дослідження проводилося влітку цього року біля південної стіни Храмової гори.

Зараз ви читаєте новину «Золотий медальйон виявили під Храмовою Горою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі