неділя, 09 грудня 2018 16:46

В'ятрович сказав, що думає про ідею присвоїти Бандері звання Героя України

В'ятрович сказав, що думає про ідею присвоїти Бандері звання Героя України
В'ятрович скептично ставиться до ідеї дати Бандері Героя. Фото: "Вікіпедія"

Керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович скептично ставиться до присвоєння звання Героя України провіднику ОУН Степану Бандері.

"Напевно, хтось із політиків, які піднімають це питання, бачать у цьому певний електоральний потенціал. Я скептично до цього ставлюся. Тому що я вважаю, що звання Героя України, яке ми зараз маємо, достатньо скомпрометовано. Не буду називати конкретні прізвища людей, але серед них є ті люди, які навіть тепер готові воювати проти України. Тому я не думаю, що повторне присвоєння цього звання Степану Бандері щось додасть до розуміння його образу", – сказав В'ятрович у інтерв'ю "Радіо Свободі".

Сам В'ятрович вважає Бандеру національним героєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог пояснив, чому Бандері не варто давати Героя України

"Це типовий революціонер поневоленого народу, один з очільників визвольного руху, близький до таких очільників, як Юзеф Пілсудський (перший голова відродженої Польщі - Gazeta.ua), Менахем Бегін (політичний діяч Ізраїлю - Gazeta.ua), Майкл Коллінз (лідер ірландського національно-визвольного руху - Gazeta.ua)… Не думаю, що для того, щоб визнати його таким, він потребує формального і, на мою думку, скомпроментованого звання. Мені здається, що важливіше все-таки зосередити своє зусилля історикам і суспільству, щоб донести правду про цю визначну особистість нашого минулого", – зазначив він.

У Верховній Раді зареєстровано проект звернення до президента про присвоєння Степану Бандері звання Героя України (посмертно).

Зараз ви читаєте новину «В'ятрович сказав, що думає про ідею присвоїти Бандері звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі