пʼятниця, 10 вересня 2021 13:56

В Україні знайшли кістки динозавра

В Україні знайшли кістки динозавра
У кар'єрі на Київщині знайшли давні кістки. Фото: "2+2"

У Київській області виявили кістки динозавра.

Скам'янілості виявили на глибині 30 м в Малинському кар'єрі. За попередніми даними, їм не менш ніж 40 млн років, заявив краєзнавець Вадим Перегуда в програмі "Загублений світ".

"Також там була знайдена вершина зуба, можливо, динозавра такого ж віку, як і кістки. Це - єдина знахідка на сьогодні, яка підтверджує, що, можливо, на території України можна знайти останки динозаврів", - каже він.

Перегуда додав, що немає фахівця, який зміг точніше вказати вік знахідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайдено найдавнішого динозавра

У Малинському кар'єрі й раніше знаходили частки викопних тварин.

У Криму та на Київщині жили динозаври. Вони могли плавати та літати. Про це повідомили науковці з академії наук України. "Рештки іхтіозаврів знаходили в Криму. Серед знахідок здебільшого окремі кісточки, на які розпався хребет. Їх знайшли біля Сімферополя в Кіловому кар`єрі. Їх рештки у вигляді зубів можна також побачити у крейдових відкладах на Київщині. Якщо поїхати на Північ на щебзаводи на станції Пенезевичі. Там, у кар`єрах, на граніті залягає крейда із залишками динозаврів", - каже Gazeta.ua Володимир Гриценко кандидат геолого-мінералогічних наук, співробітник Національного науково-природничого музею НАН України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знайшли кістки динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі