понеділок, 22 квітня 2013 17:26

В Іспанії знайшли голову бога-друга Бахуса

Автор: Фото: world-archaeology-news.blogspot.com
 

Мармурову голову Силена - великого друга Бахуса (у римській міфології - бог вина та виноробства) знайшли археологи під час розкопок невеликого римської села Pont del Treball Digne неподалік від Барселони. Скульптурне зображення, в якості дати народження якого названо друге століття нашої ери, було виявлене, як і годиться за статусом вічно п'яному персонажу міфології, в оточенні п'яти винних пресів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії двоє грибників виявили золотоносну шахту

Минулого літа тут же була знайдена скульптура самого Бахуса (він же - Діоніс, згідно з грецькими переказами). Незважаючи на те, що статуя бога виноробства розмірами значно перевершує те, що належить Силену, археологи переконані, що обидві знахідки належать одному і тому ж історичного комплексу.

Керівник розкопок професор археології Автономного Університету Барселони (UAB) Ісабель Рода зазначила, що римське село, розкопки якого ведуться на даний момент, "було поселенням багатих людей і тому ми вправі очікувати, що на нас чекає ще не одна цікава знахідка".

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії знайшли голову бога-друга Бахуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі