пʼятниця, 04 липня 2014 10:35

"Сорок два сорти морозива, війна і жодного солдата на вулиці!" - 238 років тому США прийняли Декларацію незалежності

Сьогодні виповнюється 238 років з Дня незалежності США.

Автор: usa-history.ru
 

4 липня 1776 року національний конгрес ухвалив Декларацію незалежності. Її підписав також президент Другого Континентального конгресу Джон Хенкок.

У той час, коли був започаткований День незалежності США, на території країни існувало 13 британських колоній. Вони розташовувалися уздовж східної частини узбережжя.

Ці колонії воювали з англійською владою. Колоністи боролись за свободу від англійського короля.

Декларація незалежності була підписана керівниками колоній, які проголосили себе Сполученими Штатами Америки.

З 56 чоловік, які поставили свої підписи під Декларацією Незалежності, п'ятеро були захоплені англійцями і розстріляні, як зрадники. Дев'ять людей померли від ран, отриманих під час війни за незалежність. Багато хто втратив дружин, дітей і майно.

Двоє авторів цього документа, що згодом стали президентами США, — Томас Джефферсон і Джон Адамс — померли в один день 4 липня 1826 року, рівно через 50 років після підписання Декларації.

Оригінал Декларації Незалежності вважається в США державним надбанням і зберігається в Національному архіві у Вашингтоні в заповненому інертним газом контейнері з куленепробивного скла. У денний час декларація виставляється на загальний огляд в залі архіву, вночі контейнер опускається в захищене підвальне приміщення.

Що за країна! — Думав я, виходячи на вулицю. — Сорок два сорти морозива, війна і жодного солдата на вулиці!

— Ремарк

Зараз ви читаєте новину «"Сорок два сорти морозива, війна і жодного солдата на вулиці!" - 238 років тому США прийняли Декларацію незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі