понеділок, 10 вересня 2018 11:22

Під старим театром будівельники відкопали амфору з золотом
4

Італійські будівельники під старим театром відкопали повну вщерть амфору. У стародавній посудині зберігалося кілька сотень золотих монет V ст. - епохи пізнього Риму. Амфора була знайдена, коли робітники копали технічний котлован у місті Комо у регіоні Ломбардія.

Кам'яну амфору з римськими золотими монетами знайшли під фундаментом театру Крессон, який зносили. Побудований 1870-го, театр був на початку ХХ ст. перетворений на кінотеатр. Він проіснував до 1997-го. Знесли будівлю, щоб на її місці побудувати житловий будинок. Про це повідомило міністерство культури Італії.

Будівельники знайшли амфору з римськими золотими монетами
Фото: Facebook

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи розкопали золото Скіфського періоду

Стародавнє місто Комо - галльського походження. Комо увійшло до складу Римської республіки 193 року до н.е. Воно виконувало визначну роль у політиці Юлія Цезаря.

"Ми поки не можемо точно оцінити історичне значення знахідки. Це справжній скарб для наших археологів", - написав на свій сторінці в Фейсбуці міністр культури Італії Альберто Бонізолі.

Вартість скарбу оцінюється в мільйони євро. Уряд прийняв рішення зупинити будівництво та провести археологічні розкопки. Не виключають, що в цьому місці можуть знаходитися ще скарби.

Дослідники американського університету Цинциннаті розкопали гробницю мікенського воїна біля грецького міста Пілос.

Поховання 1500 року до н.е. було непограбоване і надзвичайно багате, тому розкопки велися без розголосу.

Зараз ви читаєте новину «Під старим театром будівельники відкопали амфору з золотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі