середа, 13 березня 2013 18:42

Обсерваторію бронзового віку у Македонії відкриють для туристів

Македонські археологи повідомили, що роботи з консервації та реставрації давньої обсерваторії в Македонії підходять до завершення, і незабаром туристичний об'єкт буде відкритий для відвідувачів.

Обсерваторія, що датується 1800 р. до н.е., була виявлена ??в 2001 році македонським археологом Джовіком Станковскім (Jovick Stankowski) на височині Татічев Камен (Taticew Kamen) поблизу села Кокін (Kokino), розташованого в 30 км від міста Куманово (Kumanovo).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдавнішу обсерваторію знайшли в Андах

Дана обсерваторія є четвертою за важливістю стародавньою обсерваторією в світі. Знаходиться вона на висоті 1.013 м над рівнем моря, становить близько 100 метрів в довжину, 50 метрів завширшки і складається з двох платформ, розташованих на різній висоті.

За словами дослідників, в цьому місці тисячі років тому проводилися спостереження небесних тіл. Крім того, майданчик, ймовірно, використовували і для ритуальних дій. Під час розкопок на верхній платформі археологи виявили гончарні вироби та кістки тварин.

Планується, що роботи з облаштування туристичного об'єкта будуть завершені вже в цьому році.

Зараз ви читаєте новину «Обсерваторію бронзового віку у Македонії відкриють для туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі