вівторок, 06 серпня 2013 18:11

На скарби з гробниці Тутанхамона очікує великий переїзд

На скарби з гробниці Тутанхамона очікує великий переїзд
Фото: turinfo.ru

Влада Єгипту почали перевозити скарби гробниці Тутанхамона з Каїрського музею на площі Тахрір до Великого єгипетського музею, який саме будують. Він розташовується біля підніжжя пірамід Гізи. У старому Каїрському музеї не вистачає виставкових площ. Крім того, 28 січня 2011 року під час народних хвилювань музей на площі Тахрір зазнав нападу злочинців, які викрали кілька експонатів.

Як пояснив міністр у справах старожитностей Мухаммед Ібрагім, зараз до перевезення в новий музейний комплекс готується вся колекція предметів, виявлених у гробниці Тутанхамона. "У новому музеї відвідувачі отримають можливість побачити всю колекцію відразу", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи розкопали мумію співачки з Давнього Єгипту

Зокрема, вже перевезені інкрустовані золотом тростини та палиці Тутанхамона, які фараон використовував у повсякденному житті, під час релігійних урочистостей та різних церемоній.

Загальна кількість скарбів із гробниці Тутанхамона - близько 5 тис. предметів. При цьому зала, де виставлять скарби, буде в сім разів більше за площею, ніж нинішня зала у старому музеї в центрі Каїра.

Відкриття Великого єгипетського музею біля підніжжя пірамід Гізи для відвідувачів заплановане на серпень 2015 року. За даними авторів проекту, загальна площа музейного комплексу складе 480 тисяч квадратних метрів.

У Великому єгипетському музеї будуть представлені експонати з найдавніших часів і до греко-римської епохи в історії країни.

Зараз ви читаєте новину «На скарби з гробниці Тутанхамона очікує великий переїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі