середа, 08 жовтня 2014 16:01

На Кубі сьогодні День героїчного партизана: фотогалерея у пам'ять про Че Гевару
10

Сім'я Че Гевари. Зліва направо: Ернесто Гевара, мати Селія, сестра Селія, брат Роберто, батько Ернесто з сином Хуаном Мартіном на руках і сестра Анна Марія
Ернесто у віці одного року. 1929 р.
Ернесто Гевара. 1943 рік.
Ернесто в 17 років. 1945 р.
Гевара зі своєю командою з регбі. 1947 р.

Кубинці сьогодні відзначають День героїчного партизана на честь Ернесто Че Гевари, одного з лідерів революції і новостворених святих - San Ernesto de la Higuera, захисника бідних і знедолених.

У 1967 році після загибелі команданте Рада міністрів Куби на чолі з Фіделем Кастро оголосила в республіці 30-денний траур і постановила створити нове національне свято в честь борця за свободу Латинської Америки. Його щорічно святкують у в той день, коли Че Гевара був схоплений в Болівії агентами американського ЦРУ.

Ерне́сто "Че" Гева́ра (14 червня 1928 — 9 жовтня 1967) — латиноамериканський революціонер. Прізвисько Че отримав в Мексиці за характерний для аргентинського діалекту іспанської вигук "che".

Народився в Аргентині, одержав освіту лікаря, але покинув батьківщину в 1953 через опозиційні настрої до правого президента Перона. Один з керівників Кубинської революції 1959 року, був другою людиною для Фіделя Кастро після його брата Рауля. У 1965 він прибув до Конго для організації революції. У 1966 році у Болівії намагався організувати партизанські загони, але був захоплений урядовими військами. Невдовзі його розстріляли.

Зараз ви читаєте новину «На Кубі сьогодні День героїчного партизана: фотогалерея у пам'ять про Че Гевару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі