пʼятниця, 18 лютого 2022 00:46

Давні храми та західні туристи - як жила Японія у 1920-ті
10

Gazeta.ua опублікувала фото Японії 1920-х років.
Фото: Fortepan
У 1920-х роках Японія пройшла через недовгий період демократизації
Більшість світлин зробили у місті Нікко у центрі острова Хонсю

Gazeta.ua опублікувала фото Японії 1920-х років.

Більшість світлин зробили у місті Нікко у центрі острова Хонсю. Це поселення відоме традиційним різьбярством. Воно прикрашає будівлі храмів та монастирів. "Не кажи "чудово!", поки не побачив Нікко" - кажуть місцеві мешканці.

У 1920-х роках Японія пройшла через недовгий період демократизації. Імператор Тайсьо прийняв виборчу реформу. Вона давала всім чоловікам від 25 років право на голосування. Японське суспільство намагалося знайти компроміс між монархічними та демократичними ідеями. При цьому у країні жорстко боролися проти комунізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед економічним дивом - як жив Сінгапур у 1950-1970-х

1926-го імператором Японії став Хірохіто. Під час першої половини його правління у Японії посилювалася політика мілітаризму.

Gazeta.ua показала фото Берліну 1968 року. Східна частина міста була столицею прорадянської Німецької демократичної республіки. Місто поділили стіною, яку мешканцям заборонили перетинати. На світлини потрапила центральна площа столиці Александерплац.

Зараз ви читаєте новину «Давні храми та західні туристи - як жила Японія у 1920-ті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі