середа, 02 лютого 2022 01:13

Перед економічним дивом - як жив Сінгапур у 1950-1970-х
8

Сінгапур у 1970-х
Сінгапур у 1970-х
Сінгапур у 1970-х
Сінгапур у 1970-х
Сінгапур у 1970-х

Gazeta.ua опублікувала фото міста-держави Сінгапур у 1950-1970-х роках.

У 1950-х Сінгапур був під владою Британії, але мав широке самоуправління. Його очолював Лі Куан Ю на посаді прем'єр-міністра. Політик отримав юридичну та економічну освіту. Вчився у у Лондонській школі економіки, потім у Кембриджському університеті.

Пізніше місто увійшло до складу Малайзії. Лі Куан Ю спробував поширити свій вплив на китайців, що жили в країни. Це спричинило конфлікт з керівництвом Малайзії. Через два роки Сінгапур здобув незалежність.

У новій державі почались репресії проти соціалістів. Їх оголошували шпигунами та ув'язнювали. Країна потерпала від нестачі ресурсів та землі.

Влад Сінгапуру почала економічні реформи. У місті відкривали промислові парки. За допомогою податкових пільг приваблювались іноземні інвестиції. У порту Сінгапура зросла торгівля.

Лі Куан Ю розпорядився залишити англійську офіційною мовою. Це допомогло інтегрувати у сінгапурське суспільство представників різних народів. Влада заохочувала громадян отримувати освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отари на гірських дорогах та базар - показали фото Вірменії 1960-х

Це все призвело до стрімкого економічного зростання Сінгапуру.

Gazeta.ua зібрала фото Казахстану 1960-х. У той час країна була частиною СРСР. На світлини потрапило місто Алмати та село Алдабергеново Алматинської області. Центральна влада 1965-го почала економічні реформи в країні.

Зараз ви читаєте новину «Перед економічним дивом - як жив Сінгапур у 1950-1970-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі