вівторок, 15 лютого 2022 00:46

Черга за ковбасою та будівництва - як жив Східний Берлін 1968-го
11

Gazeta.ua показала фото Берліну 1968 року
Фото: Fortepan
Східна частина міста була столицею прорадянської Німецької демократичної республіки
На світлини потрапила центральна площа столиці Александерплац

Gazeta.ua показала фото Берліну 1968 року.

Східна частина міста була столицею прорадянської Німецької демократичної республіки. Місто поділили стіною, яку мешканцям заборонили перетинати.

На світлини потрапила центральна площа столиці Александерплац. Її відновлювали після Другої світової війни, зводили там нові будівлі. Там з'явився висотний готель Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz, великий магазин, Будинок вчителя та телевізійна вежа.

Вежа стала одним з символів міста. До наших днів на площі зберігся великий обертовий годинник, що показує час в багатьох країнах світу, і фонтан, котрий раніше називався "Дружба народів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед економічним дивом - як жив Сінгапур у 1950-1970-х

Рівень життя в Берліні НДР був вищим, ніж в СРСР, але нижчим, ніж у ФРН. Тому багато хо намагався втекти на захід. Дисиденти у НДР страждали від репресій. 1990 року Берлінський мур знесли. З 1991-го Берлін затвердили столицею об'єднаної Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Черга за ковбасою та будівництва - як жив Східний Берлін 1968-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі