четвер, 29 березня 2012 16:21

Через архіви спецслужб шукають загублених родичів

Через архіви спецслужб шукають загублених родичів
Фото: Євген Борісов

Щоб розшукати дані про своїх родичів у архівах спецслужб треба надати якнайбільше інформації про особу працівникам архіву.

"В архівах прості люди зазвичай шукають інформацію про своїх рідних, - розповіла експерт "Центру дослідження визвольного руху" Аліна Шпак. – Шукають куди вивозили, за що. Намагаються знайти живих родичів".

Справи за різні статті зберігаються у різних архівах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія промиває Україні мізки "Августом. Восьмого" - екс-директор архіву СБУ

"Наприклад справи про розкуркулення треба шукати в архівах МВС, - зазначила історик. – Церковна книга, у якій записані дати та місце народження зберігаються в державних обласних архівах. Інші справи можуть зберігатися в архівах Служби безпеки України, до прикладу. Багато архівів вивозили до Росії, тому можливо доведеться і у Москву писати запити".

Допомогти знайти інформацію можуть незначні дані.

"Наприклад Шевчуків жило багато, і якщо людина надсилає запит на таке прізвище у Львівський архів СБУ, то малоімовірно, що щось знайдуть. Та якщо додати, що це Петро Іванович, 22 року народження, шанси збільшаться. Якщо вказати місце народження, шанси ще зростуть. І так до найменших дрібниць", - пояснила жінка.

Для того, щоб дізнатися чи знаходяться дані про людину у архіві певної області потрібно просто надіслати лист запит на адресу архіву, і протягом 30 днів структура має надати вичерпну відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Через архіви спецслужб шукають загублених родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі