неділя, 23 липня 2023 15:31

Археологи знайшли затонулий корабель монголів

Археологи знайшли затонулий корабель монголів
У Японії виявили затонулий корабель. Фото: Arkeonews

Біля берегів Японії виявили залишки затонулого корабля монголів.

Він належить до другої половини XIII століття, пише Arkeonews.

Хан Хубілай намагався вторгнутись у Японію у 1274 і 1281 роках. Під час останнього вторгнення він зібрав до 4 тис. кораблів і 140 тис. воїнів. Піднявся шторм і частина другої армади Хубілая шукала притулку в бухті Імарі. Але кораблі там зазнали катастрофічної загибелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії знайшли надзвичайні артефакти

Окремі дослідження проводилися з 1980-х років, але лише у 2011 році команда дослідників на чолі з професором археології з Університету Кокугакуїн Йошіфумі Ікедою знайшли одне із затонулих суден.

Навколо острова Такасіма погана видимість у воді, тому вчені проводили акустичні дослідження, використовуючи топографію морського дна та пошаровий аналіз, щоб звузити пошук артефактів.

Показання гідролокатора вказують на наявність інших похованих кораблів монгольської армади в тому ж районі.

У Хорватії археологи ідентифікували рештки затонулого корабля. Він є найдавнішим затонулим в Адріатичному морі. Його виявили на дні біля острова Іловик. Кораблем виявилося торгове судно, яке затонуло понад 2 тис. років тому.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли затонулий корабель монголів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі