четвер, 08 січня 2015 18:05

Японія 1865 року вражала архаїчністю та буддійськими храмами - рідкісні кольорові фотографії
38

Фото: Фотохронограф

Сьогодні вашій увазі пропонуємо раритетні кольорові фотографії Японії 1865 року, тобто через десять років після відкриття країни заново європейцями і американцями.

На фотографіях вражає величезна кількість буддйських храмів та статуй Будди у країні, а також архаїчність господарського укладу країни.

Нагадаємо, у червні 1853 року невелика флотилія США із 4 військових кораблів з 100 гарматами на борту, під командуванням командора Меттью Перрі прибула до Японії, до бухти Ураґава. Перрі передав японській стороні ультимативний лист президента США з вимогою відкрити японські порти. Повідомивши сьоґунат, що прибуде наступного року за відповіддю, командор повернувся на батьківщину.

Самурайський уряд опинився у сум'ятті. Реальної збройної сили протистояти США він не мав, але прагнув дотримуватися курсу "закритої країни".

У січні 1854 року Метью Перрі вдруге прибув зі своєю флотилією до Японії. У результаті переговорів, сьоґунат пристав на вимоги США й у березні того ж року підписав Японсько-американський договір миру й дружби. З курсом ізоляції було покінчено, Японія "відкривала" себе Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Японія 1865 року вражала архаїчністю та буддійськими храмами - рідкісні кольорові фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі