вівторок, 12 серпня 2014 11:27

АТО: Через важкі поранення Ігор Лук'янець місяць бореться за життя у реанімації

АТО: Через важкі поранення Ігор  Лук'янець  місяць бореться за життя у реанімації

26-річний Ігор Лук'янець з Новоград-Волинського Житомирської області місяць знаходиться у реанімації та потребує термінової допомоги. У зоні АТО на Луганщині він отримав наскрізне поранення живота, внутрішніх органів, кісток тазу і втратив багато крові. Шанси на життя дає ізраїльська клініка, але за непідйомні для рідних 150 тисяч доларів. Про це інформує "ТСН".

Ігор - найтяжчий поранений у київському військовому шпиталі. Стан дуже тяжкий: посттравматичне гнійне запалення черевної порожнини, велика кількість осколків у кишечнику, перитоніт. Медики кажуть, що він тримається на волосині, але організм молодий і шанси є. Поруч із ним – мама і наречена, які вірять, що він поправиться. Його поранили 14-го липня на Луганщині. Ігор пішов у розвідку і натрапив на засідку сепаратистів. До своєї військової бази Ігоря дотягнув товариш. Далі вертольотом - до Харкова, а потім до Києва. Поки його доправляли, він втратив дуже багато крові.

"В результаті цього поранення у нього пошкодження прямої кишки і інфекція поширилася далі - на тулуб, стегно", - каже хірург Георгій Макаров.
Допомогти Ігорю береться ізраїльська клініка. Волонтери вже навіть зробили хлопцеві закордонний паспорт. Але на лікування і довгу реабілітацію необхідна захмарна сума - 150 тисяч доларів. Гроші потрібні якнайшвидше. Рідні дуже сподіваються на небайдужість людей.
"Я прошу всіх небайдужих людей, якщо можна, звертаюсь до всіх, допоможіть врятувати мою дитину", - плаче мама пораненого Галина Лук'янець.
У серпні Ігор і Валентина мали побратися. Весілля довелося відкласти. Наречена каже - тепер головне аби Ігор залишився живим.
Реквізити для допомоги:
Карта ПриватБанку - 5168 7572 2870 0433 (отримувач Галина Олександрівна Лук'янець).

Номер рахунку: 29244825509100.
МФО 305299
ЄДРПОУ 14360570.
Нагадаємо, спочатку АТО на Сході загинули більше півтисячі українських військових.

Зараз ви читаєте новину «АТО: Через важкі поранення Ігор Лук'янець місяць бореться за життя у реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі