вівторок, 09 січня 2024 16:45

Вісім продуктів, які швидко псуються навіть у холодильнику

Вісім продуктів, які швидко псуються навіть у холодильнику
Не чекайте, щоб з'їсти: дієтологи назвали продукти, які дуже швидко псуються Фото: pinterest

Якщо кладете на зберігання у холодильник якісь продукти, це не означає, що це триватиме довгий час.

Є вісім продуктів, які точно зберігаються доволі короткий час в холодильнику. Також розкажемо, як зберегти їх свіжими.

Органічна ожина

Оскільки органічна ожина не обробляється пестицидами чи інсектицидами, її тонка шкірка та високий вміст води роблять її дуже сприйнятливою до розмноження бактерій", — пояснює дієтолог із пластичної хірургії та засновник Sulinu Кайлі Бенслі.

Щоб убити залишки бактерій, промийте ожину оцтом і водою. "Використовуйте пакет для консервування, щоб продовжити термін придатності ягід, і зберігайте їх у ящику холодильника", — додає Бенслі.

Нарізане м'ясо слайсами

Є лише кілька днів, щоб поїсти м'ясних делікатесів, тож залиште ці бутерброди для своїх дітей і себе.

"Якщо ковбаси нарізані у магазині для вас, вони зберігаються в холодильнику від трьох до п'яти днів. Якщо м'ясні вироби у комерційних упаковках — від п'яти до семи днів", — каже фахівець.

Якщо продукт у надлишку. краще заморозити його. Таким чином він не псується.

Порізаний кавун

Ключ до продовження життя кавуна полягає в тому, щоб не розрізати його, поки ви не будете готові з'їсти його протягом наступних кількох днів. Після розрізання він швидко псується. Він втрачає смак та вологість.

Стиглий кавун, який можна зберігати в магазині, можна зберігати до кількох тижнів, а щоб зберегти смак нарізаних шматочків, зберігайте їх у герметичному контейнері та з'їжте плоди через три-п'ять днів.

Капуста кале

Стебла капусти протримаються в холодильнику близько трьох днів. Вона рекомендує помістити їх у чашку з водою, щоб вони залишалися свіжими.

Звичайна людина зберігає капусту в мішку для продуктів і кидає її в ящик для овочів. Але вона починає в'янути і розм'якшуватися, тому що їй бракує достатньої вологи.

Варений рис

Такий рис треба вжити за два- дні. Це пов'язано зі спорою Bacillus cereus, бактерією, яка викликає шлунково-кишкові захворювання. Спора є термостійкою і не гине під час приготування, але вона може виробляти бактерії, коли охолоджується або залишається в небезпечній зоні, від 40 до 140 градусів за Фаренгейтом.

Листя салату

Салат має високу водну активність, яка, по суті, є співвідношенням тиску пари в їжі до тиску пари чистої води, зазначає Бенслі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити із залишками їжі після свята, щоб зберегти і не викидати

Однак салат може зберігатися до 30 днів. Вам залишиться лише загорнути листя у фольгу. "Активність води салату також можна знизити, поклавши паперові рушники в пакет або контейнер", — продовжує вона. Таким чином паперові рушники поглинають втрату води з листя салату.

Зварені круто яйця

Хоча вам не потрібно турбуватися про сирі яйця, зварені круто слід споживати через тиждень після зберігання в холодильнику. "У зварених круто яйцях можуть міститися такі бактерії, як сальмонела або лістерія, якщо яйце не зварене повністю (наприклад, рідкий жовток або білок), а оскільки бактерії також можуть жити на шкаралупі, рекомендується викидати яйця з тріснутою шкаралупою перед вживанням. Яйця повинні зберігатися при температурі близько 40 градусів або нижче, щоб вважатися безпечними для розмноження бактерій.

Рибні консерви

Невідкрита банка тунця або риби має досить тривалий термін зберігання, але відкрита банка – це зовсім інша історія. "Відкривши банку, ви піддаєте рибу впливу повітря, бактерій і ферментних реакцій, тому термін зберігання значно скорочується до кількох днів", — пояснює дієтолог.

Будь-який консервований продукт або баночка, як-от соус для пасти, має скорочений термін придатності після відкриття з тих же причин, хоча термін придатності може змінюватися залежно від кислотності продукту. Наприклад, продукти, які зберігаються в оцті, мають кілька днів більше, ніж ті, які можуть зберігатися в олії.

Їсти переварені яйця небезпечно для здоров'я. Перевареними вважаються такі, коли жовток отримав зелено-синюватий відтінок під час теплового оброблення з яєць виділяється сірководень. Він є токсичним газом і може легко потрапити в білок.

Ці токсини викликають отруєння та навіть сильну задуху. Тому їсти такий продукт вкрай небезпечно для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Вісім продуктів, які швидко псуються навіть у холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі