середа, 09 жовтня 2019 09:32

Вчені виявили зв'язок між електронною сигаретою та раком

Вчені виявили зв'язок між електронною сигаретою та раком
Вчені мають намір провести подальші дослідження на більшій кількості мишей. Фото: ТСН

Вчені з університету Нью-Йорка провели дослідження на гризунах і з'ясували, що дим від електронних сигарет і вейпів провокує розвиток раку легенів. Він також може спричинити утворення пухлини сечового міхура.

"Можна припустити, що якщо ви куритимете електронні сигарети, з часом у вас виявляться всі види хвороб. У довгостроковій перспективі, можливо, з'явиться рак", - заявляє вчений Мун-Шонг Тан, повідомляє науковий журнал Proceedings of the National Academy of Sciences.

У дев'яти з 40 мишей, яких протягом 54 тижнів піддавали впливу парів нікотину з електронної сигарети, розвинувся рак легенів, а ще у 20 гризунів, що вдихали пари без нікотину, розвинувся рак сечового міхура.

Вчені мають намір провести подальші дослідження на більшій кількості мишей, а потім вивчити зміни у ДНК, викликані паром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі попереджають про небезпеку електронних сигарет

Пілот китайської авіакомпанії Air China закурив вейп під час польоту і випадково розгерметизував літак. Він опустився у повітрі на 6,5 км.

Літак успішно вилетів із Гонконгу до Даляну, однак за півгодини одному з пілотів захотілося покурити. У результаті цієї пригоди ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили зв'язок між електронною сигаретою та раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі