середа, 10 лютого 2021 12:25

Вакцинація британців від Covid-19 дала перші результати

Вакцинація британців від Covid-19 дала перші результати
Британські лікарі робили щеплення препаратами Pfizer і Oxford-AstraZeneca. Фото: unsplash.com

У Британії після вакцинації кількість випадків зараження коронавірусом знизилася на 65%. Також скоротилася кількість госпіталізацій.

Лікарі робили щеплення препаратами Pfizer і Oxford-AstraZeneca, які використають і в Україні, передає Daily Mail.

Вакцинація виробляє імунітет у людей похилого віку за 3 тижні, а в молоді - за 2. 1-ша доза Pfizer знизила ризик симптоматичних інфекцій на 64% для людей старших за 80 років і на 65% для молодих людей. Для тих, хто отримав 2-гу дозу, рівень захисту від вірусу збільшився до 84% для будь-якого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Covid-19 цьогоріч щеплять мільйони українців: що варто знати про старт вакцинації

Професор Пол Гантер, фахівець з інфекційних захворювань з Університету Східної Англії, сказав, що він абсолютно впевнений, що уряд зможе поступово послабити ізоляцію протягом декількох тижнів, якщо результати вакцинації підтвердяться.

У Великій Британії виявили 2 нові варіанти Covid-19. У них є схожі риси зі штамами, які раніше ідентифікували в Бразилії й ПАР. Консультативна група щодо нових респіраторних загроз заявила, що один з нових штамів уперше виявили в місті Бристоль. Його позначили, як "тривожний". Інший варіант Covid-19 виявили в Ліверпулі. Коронавірус перебуває на етапі дослідження експертами Консультативної групи.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинація британців від Covid-19 дала перші результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі