неділя, 10 травня 2020 12:18

В Україні з'явиться ще один виробник тестів на коронавірус

В Україні з'явиться ще один виробник тестів на коронавірус
Проводять експертизи ще одного виробника українських тест-систем. Фото: city-adm.lviv.ua

Міністерство охорони здоров'я проводить експертизу ще одного вітчизняного виробника тест-систем.

"Окрім іноземних тест-систем, ми користуємось українськими, які виготовляють наші виробники. Зараз ми проводимо експертизи ще одного виробника українських тест-систем", - розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

Виготовленням тестів уже займається Інститут молекулярної біології та генетики Національної академії медичних наук України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: вітчизняні ПЛР-тести направили в регіони

"Міністерство фінансів вже частково профінансувало виготовлення партій тест-систем Інститутом молекулярної біології та генетики НАМА. Відповідне рішення прийняли на засіданні РНБО. Воно почало діяти із 13 березня 2020-го", - каже міністр.

Він зазначив, що МОЗ спілкується з Інститутом, і надає допомогу та поради щодо тестів.

Лікарі збирають плазму українців, що перехворіли Cоvid-19. Зібрану плазму витримають в карантині, після цього із неї мають розробити та виготовити потенційно ефективний препарат від коронавірусу. Згодом проведуть клінічні випробування в лікарнях. Фахівці сподіваються, що вже восени зможуть отримати готовий препарат. На відміну від вакцин, які ініціюють створення антитіл до хвороби в організмі пацієнта, розроблений препарат вже буде містити їх.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться ще один виробник тестів на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі