середа, 14 жовтня 2020 12:37

В США коронавірусну вакцину починають тестувати на дітях

В США коронавірусну вакцину починають тестувати на дітях
Понад 90 батьків відгукнулися на заклик взяти участь в експерименті. Фото: pixabay

Розпочати випробування експериментальної вакцини проти коронавірусу на дітях віком від 12 років планує американська фармацевтична компанія Pfizer Inc.

Дитяча лікарня Цинциннаті вже цього тижня розпочне вакцинацію підлітків у віці від 16 до 17 років, пізніше вакцинують дітей у віці від 12 до 15 років, повідомляє CNN.

Компанія отримала дозвіл від відповідних регуляторних органів США. Понад 90 батьків відгукнулися на заклик взяти участь в експерименті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов розповів, чи з'явиться в Україні російська вакцина

"Ми дійсно думаємо, що вакцинація дітей і підлітків буде важливим компонентом в боротьбі з поширенням вірусу… Я думаю, що важливо пам'ятати про те, що, хоча рівень смертності серед дітей, хворих на коронавірус, нижче, ніж серед дорослих, він не дорівнює нулю. У дітей можуть розвинутися серйозні наслідки, і це неможливо передбачити. Вони також можуть заразити інших, більш вразливих людей", - сказав директор Центру досліджень вакцин у лікарні Роберт Френк.

Компанія Pfizer розробила дві вакцини, які тестує разом з німецькою фармацевтичною компанією Bio-Tech. У разі отримання дозволу від регулюючих органів вона розраховує виготовити до 100 мільйонів доз до кінця 2020 року і 1,3 мільярда доз до кінця 2021 року.

Американська фармацевтична компанія Eli Lilly зупинила процес клінічних випробувань власного методу лікування Covid-19 через можливі проблеми з безпекою.

Зараз ви читаєте новину «В США коронавірусну вакцину починають тестувати на дітях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі