середа, 14 жовтня 2020 01:05

Американська компанія зупинила випробування ліків від Covid-19

Американська компанія зупинила випробування ліків від Covid-19
Компанія Eli Lilly зупинила випробування ліків від коронавірусу. Фото: pharma.net.ua

Американська фармацевтична компанія Eli Lilly зупинила процес клінічних випробувань власного методу лікування Covid-19 через можливі проблеми з безпекою.

"Безпека має першорядне значення для Lilly. Нам відомо, що через надмірну обережність незалежна комісія з моніторингу безпеки даних (DSMB) рекомендувала призупинити процес", – сказала прессекретарка компанії Моллі Маккаллі, повідомило CNBC.

Після цієї звістки акції компанії впали приблизно на 3%.

Препарат Eli Lilly належить до класу препаратів, відомих як моноклональні антитіла, які діють як імунні клітини, що здатні боротися з вірусом. Лікування було розроблено з використанням зразка крові одного з перших пацієнтів у США, які видужали від Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробування вакцини від Covid-19 вперше призупинили

Виробники AstraZeneca і Regeneron серед інших компаній також працюють над подібним лікуванням антитілами.

Президент США Дональд Трамп раніше рекламував лікування Eli Lilly та інших американських компаній. "У нас є ці ліки, Eli Lilly і інші, які такі хороші", – сказав Трамп, коли захворів на Covid-19.

Компанія Johnson&Johnson припинила розширені клінічні випробування своєї експериментальної вакцини проти коронавірусу через незрозумілу хворобу одного з добровольців.

Зараз ви читаєте новину «Американська компанія зупинила випробування ліків від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі