неділя, 17 травня 2020 12:31

Україна увійшла до комітету з охорони здоров'я ЄС

Україна увійшла до комітету з охорони здоров'я ЄС
До складу цього комітету входять провідні країни ЄС Фото: facebook.com/maksym.stepanov.official

Україну прийняли до складу комітету з охорони здоров'я ЄС.

До МОЗу надійшов лист від Єврокомісії, у якому йдеться, що Україну прийняли до складу комітету з охорони здоров'я Європейського Союзу у якості спостерігача, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

До складу цього комітету входять провідні країни ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ відзвітували про виплату надбавок медикам

"Це дуже важлива подія для нас, тому що до складу цього комітету входять всі провідні країни Європейського Союзу. Під час засідань цього комітету розглядаються, яким чином реагують ті чи інші країни окремо та разом на ті виклики, які зараз стоять перед цим світом, в тому числі й перед Європейським Союзом. Упевнений це піде тільки на користь України, і на користь нашої системи охорони здоров'я"- сказав міністр.

Заступник голови МОЗ Світлана Шаталова припустила, що в інших європейських країнах, де показники тестування вищі, ніж в Україні, спотворюють свою статистику. Можливо, в інших країнах тестуванням на Covid-19 вважають вимірювання температури або швидкі тести. Про це заступник міністра заявила в ефірі телеканалу "Наш". На запитання, чому Україна менше за всіх у Європі тестує на коронавірус, зокрема менше за Польщу, Білорусь та Росію, Шаталова відповіла: "Порівняти статистику - це порівняти що з чим? Чи знаємо ми, що входить у статистику тих країн, про які ви сказали? Можливо, вони у свою статистику включають просто вимірювання температури, швидкі уфа-тести, ще щось".

Зараз ви читаєте новину «Україна увійшла до комітету з охорони здоров'я ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі