понеділок, 16 листопада 2020 03:54

Топ-4 фактори, які різко знижують імунітет

Топ-4 фактори, які різко знижують імунітет
В умовах пандемії коронавірусу дуже важливо, аби добре функціонувала ваша імунна система. Фото з відкритих джерел

Медики розповіли, які чотири фактори здатні різко знижувати захисний потенціал імунітету. В умовах пандемії коронавірусу дуже важливо, аби добре функціонувала наша імунна система.

Отже, уникайте цих головних факторів, які різко знижують імунітет:

Замерзання. Коли ми замерзаємо, слизова оболонка носа і горла погано забезпечується кров'ю – це полегшує проникнення патогенів в організм. У холодну пору року важливо адекватно тепло одягатися, і особливо важливо, щоб не мерзли ноги.

Занадто інтенсивні фізичні навантаження. Важка робота, виснажливі тренування теж є фактором, різко знижує імунітет. Дослідження показали, що підвищені навантаження сприяють зменшенню кількості лейкоцитів в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміцнення імунітету: які вітаміни потрібно пити восени

Знеболюючі. Парацетамол, ібупрофен і АСК блокують фермент, без якого неможливе утворення відповідних антитіл. Медики радять не приймати цих препаратів на початку захворювання при ще слабких симптомах.

Алкоголь і сигарети. Кожен з цих доданків має властивість деактивувати імунні клітини. У сезон зростання інфекцій лікарі настійно рекомендують прагнути до зниження споживаної кількості спиртного і тютюну і тим більше не вживати їх разом – таке поєднання завдає по-справжньому руйнівний удар по імунітету.

Фахівці назвали 5 продуктів, які необхідно включити до раціону для зміцнення імунної системи. Під час пандемії коронавірусу як ніколи важливо стежити за своїм здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Топ-4 фактори, які різко знижують імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі