субота, 09 грудня 2023 11:05

П'ять овочів, які варто їсти лише приготовленими. Чому так

П'ять овочів, які варто їсти лише приготовленими. Чому так
Назвали овочі, які краще їсти у приготовленому вигляді Фото: pinterest

Є п'ять овочів, які варто їсти лише після приготування. Сирими їх краще не вживати.

Інакше ви не отримаєте від них корисних речовин, пише ndtv.

Шпинат. Це один з найкорисніших листових овочів.

Солодка картопля. Варіння солодкої картоплі зберігає більше бета-каротину і робить поживні речовини більш засвоюваними.

Гриби. Містять велику кількість антиоксиданту ерготіонеїну, який виділяється під час приготування. Ці антиоксиданти допомагають розщеплювати "вільні радикали", що призводить до окислювального стресу в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Веганська дієта: науковці дослідили, що буде, якщо їсти лише рослинну їжу

Зелена квасоля. Зелені боби містять лектини, сполуку, яка може викликати різні проблеми з травленням. Приготування не тільки нейтралізує лектини, але й покращує смак, засвоюваність і вміст антиоксидантів.

Баклажани. Приготування баклажанів на пару дозволяє їх поживним компонентам зв'язуватися разом з жовчними кислотами, що дозволяє печінці легше розщеплювати холестерин і зменшувати його присутність в кровотоці.

Щоб бути бадьорим вранці, не обов'язково пити каву. Є інші продукти, з яких можна почерпнути енергію і в першу чергу допоможуть прокинутись. Також саме ці 10 продуктів сприятимуть зменшенню вживання кофеїну.

Листові овочі, зокрема, шпинат багаті залізом, від якого залежать процеси доставки кисню до органів і тканин організму. Крім того, до складу цього продукту входять і інші "стимулятори" енергії — клітковина, магній і фолієва кислота.

Зараз ви читаєте новину «П'ять овочів, які варто їсти лише приготовленими. Чому так». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі