четвер, 10 жовтня 2024 22:15

Після затримання мільйонерки з МСЕК міністр охорони здоров'я Ляшко зробив заяву

Після затримання мільйонерки з МСЕК міністр охорони здоров'я Ляшко зробив заяву
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Фото: Facebook.com/viktor.liashko

Міністерство охорони здоров'я отримало понад три тисячі скарг на роботу медико-соціальних експертних комісій.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомив Укрінформ.

"Ми маємо десь понад 3 тисячі скарг на роботу МСЕК, ми їх ранжуємо і одразу в ті ж МСЕКи направляємо перевірки для того, щоб подивитися, чи скарги підтверджуються чи ні", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатку з півтора мільйонами доларів кешом відправили в ізолятор. Застава - майже 50 млн грн. Фото

Міністр закликав громадян телефонувати на гарячі лінії при виявленні порушень у роботі МСЕК.

"По Хмельницькій, наприклад, МСЕК відразу за результатами скарг було направлена перевірка і було інформування голови обласної адміністрації, щоб працювали з центральним обласним МСЕКом. Бо ми бачимо, там були проблеми. От пропрацювали, результат всі бачили минулого тижня", - додав міністр.

4 жовтня співробітники Державного бюро розслідувань викрили керівницю Хмельницького МСЕК Тетяну Крупу і її сина Олександра Крупу, начальника Головного управління Пенсійного фонду в області, на незаконному збагачені, повідомляло ДБР.

У Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами. Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, €300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності.

Також ДБР з'ясувало, що родина чиновників володіє 30 об'єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові і Києві, дев'ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2. За кордоном у їхній власності - нерухоме майно в Австрії, Іспанії і Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже $2,3 млн.

7 жовтня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про тримання Крупи під вартою до 3 грудня із можливістю 500 млн 1528 грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Після затримання мільйонерки з МСЕК міністр охорони здоров'я Ляшко зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі