четвер, 10 жовтня 2024 16:20

Депутатку з півтора мільйонами доларів кешом відправили в ізолятор. Застава - майже 50 млн грн. Фото
7

Депутатці Хмельницької міської ради від партії "Європейська солідарність" Світлані Баранській, у якої виявили понад півтора мільйона незадекларованих доларів, обрали запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення 49 млн грн застави
Фото: suspilne.media
ДБР опублікувало фото знайдених незадекларованих грошей
ДБР опублікувало фото знайдених незадекларованих грошей
ДБР опублікувало фото знайдених незадекларованих грошей
ДБР опублікувало фото знайдених незадекларованих грошей

Депутатці Хмельницької міської ради від партії "Європейська солідарність" Світлані Баранській, у якої виявили понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об'єкти нерухомості, обрали запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення 49 млн грн застави.

Рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва. Про це повідомили "Суспільне", Офіс генерального прокурора і Державне бюро розслідувань.

Під час засідання сторона обвинувачення просила суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

Сторона захисту заявила, що орган досудового розслідування не надав доказів, що знайдені гроші належали Баранській. "У нас вже є свідок, який підтвердить, що гроші які були в скриньках, дали Барановській потримати в орендованій банківській скриньці, поки той свідок виїжджав за кордон", - заявили.

Також адвокат депутатки заявив, що його клієнтка доглядає за хворою матір'ю, лежачою свекрухою і неповнолітньою донькою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді

"Депутатці Хмельницької міськради, яка підозрюється у незаконному збагаченні, за клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 49 млн грн", - повідомив Офіс генпрокурора.

9 жовтня ДБР повідомило, що виявили у депутатки Хмельницької міськради під час обшуків у індивідуальних банківських комірках, відкритих на її ім'я, та за місцем її роботи понад $1,5 млн у різній валюті. Також бюро заявило, що виявили об'єкти нерухомості. Санкція кримінальної статті передбачає позбавлення волі до 10 років із конфіскацією усього майна.

Зараз ви читаєте новину «Депутатку з півтора мільйонами доларів кешом відправили в ізолятор. Застава - майже 50 млн грн. Фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі