вівторок, 17 вересня 2024 10:34

Небезпечний вірус з Індії: є перші жертви

Небезпечний вірус з Індії: є перші жертви
В Індії поширюється новий смертельний вірус. Фото:https://cikavosti.com/

В Індії поширюється новий небезпечний вірус Nipah, від якого ще не знайдено ліків.

Зафіксовано два смертельні випадки від вірусу Nipah. Першою жертвою став 14-ти річний хлопець. Також у штаті Керала помер 24-річний студент, який став другою жертвою вірусу. Після смерті студента під нагляд медиків потрапили 151 особа, яка мала з ним контакт, аби запобігти поширенню хвороби. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що пити у вересні, щоб не підхопити віруси: чотири напої для осіннього раціону

"Всесвітня організація охорони здоров'я вважає Nipah одним із пріоритетних патогенів через його здатність викликати епідемії. На сьогодні не існує ні вакцини, ні специфічних ліків проти цієї хвороби. Джерелом вірусу є плодоїдні летючі миші й свині, а сама хвороба може викликати смертельну лихоманку, що призводить до набряку мозку. Серед симптомів можуть бути лихоманка, блювання, респіраторні порушення, а в тяжких випадках - судоми, енцефаліт і кома", - додали у "Reuters".

ВООЗ застерігає про нову загрозу пандемії через смертельний вірус Nipah.

Вересень - час непередбачуваних температурних перепадів, коли організм стає особливо вразливим до вірусів.

Щоб зміцнити імунітет і знизити ризик захворювання, важливо не лише одягатися по погоді, але й правильно вибирати напої. Gazeta.ua розповість, які напої допоможуть вберегтись від простуд та вірусів цієї осені.

Зараз ви читаєте новину «Небезпечний вірус з Індії: є перші жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі